Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Kabak bayıldı

Malzemesi:

* 1 kg kabak * 3 adet soğan

* 3 adet domates * Yarım su bardağı zeytinyağı

* 8-10 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı toz şeker

* Yeteri kadar tuz *Yarım demet dereotu

Hazırlanışı

Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartalım. Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizelim. Soğanları halka halka doğrayıp, kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domateslere soyulmuş sarımsakları ilave edelim, tuz ve şekeri ilave edip bir süre daha pişirelim. Bir su bardağı sıcak su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kabakların içlerini bu harçla dolduralım. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serperek servis yapalım.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100