Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Havuç kurabiyesi

Malzemesi (4 kişilik)

5,5 su bardağı un

2,5 su bardağı rendelenmiş havuç / 250 gr. margarin /

1 su bardağı pudra şekeri / 1 adet yumurta / 1 paket kabartma tozu

Arasına: Çilek reçeli 1 çay bardağı / dövülmüş antepfıstığı

Üzerine: Pudraşekeri

Hazırlanışı

Unu, rendelenmiş havucu derin bir kaba aktarın. Margarin, pudraşekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan birkaç adet beze koparıp, merdaneyle açın. Ağzı geniş bir su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin. Yuvarlaklardan 14 adetine, göz ve ağız şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen sade yuvarlakların üzerine reçel sürün ve yüz şeklindeki yuvarlakları üzerine kapatın. Gözlerine antepfıstığı, üzerlerine de bol pudra şekeri serpip, servis yapın.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100