Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Yoğurtlu Yayla Çorbası

MALZEMELER

* 5 çorba kaşığı pirinç

* 10 su bardağı et suyu veya su

* 3 çorba kaşığı un

* Yarım bardak süt

* 4 çorba kaşığı yoğurt

* 1 çorba kaşığı margarin

* 1 yumurta sarısı

* Yetrince tuz, nane

HAZIRLANIŞI

Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda (veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100