Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Milföylü tavuk

MALZEMELER

* 5 adet tavuk baget * 4 adet orta boy domates

* 2 diş sarmısak * 5 adet arpacık soğan

* 5 yaprak milföy hamur * 1 yemek kaşığı salça

* 3-4 yemek kaşığı margarin * 1 yumurta

* Tuz-karabiber ve isteğe göre kimyon

HAZIRLANIŞI

Margarin eritilir.Tavuk bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır. Arpacık soğanlar yağda pembeleştirilir. Üzerine domates ilave edilip kavrulur. Daha sonra sarmısaklar ilave edilir. İsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.

İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır.

Suyu ayrı bir kaba süzülür. Milföy hafif açıldıktan sonra pişmiş olan baget milföyün ortasına yerleştirilir. yanına suyu süzülmüş malzemeden konur. Kemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır. Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 dakika fırınlanır. Ü~|~zerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100