Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Patlıcanlı börek

Malzemesi (8 adet)

* 3 adet patlıcan * 3 adet domates

* 6 adet sivri biber * 1 adet soğan

* 2 adet yufka * 1 tatlı kaşığı salça

* Yarım çay bardağı sıvıyağ * Yarım paket margarin * 1 çay bardağı su, tuz * Üzerine susam

Hazırlanışı:

Patlıcanları soyup, küp biçiminde doğrayın. Tuz serpip elinizle sıkın. Bu şekilde acısını aldıktan sonra sudan geçirin. Domates, biber ve soğanı da küçük küçük doğrayın. Yarım çay bardağı sıvıyağda patlıcanla birlikte soteleyin. Tencereyi ocaktan almaya yakın salça ve tuzu ekleyin. Bu arada margarini eritip, suyu katın. Yufkaları açarak, üzerine yağlı karışımı sürün. Kenarlarından ortaya doğru katlayıp büyük bir kare elde edin. Dörde bölerek üzerlerine patlıcanlı harcı koyun. Yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, üzerine kalan yağlı karışımı dökün. 5 dakika beklettikten sonra susam serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100