Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Bohça köftesi

Malzemesi:

* 1 kg orta yağlı koyun kıyması * 1 dilim bayat ekmek * 2 adet orta büyüklükte kuru soğan

* 1 kuzu ciğeri gömleği * ½ demet maydanoz

* Tuz, karabiber

Yapılışı:

Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikser de olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharat da ekliyebilirsiniz. Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte ya da fırında kurutmadan pişirin.

Afiyet Olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100