Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Dalyan köfte

Malzemeler

1/2kg koyun kıyması / 1 adet soğan / 5 dilim tost ekmeği içi / 1 yumurta / Tuz,karabiber, kırmızı biber,kimyon / İçi için; 3 yumurta / 2 adet havuç / Yarım su bardağı bezelye / Sosu için; 1 çorba kaşığı un / 1çorba kaşığı margarin / 1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı


Metal bıçağını içine koyduğunuz Compacto'da köfte harcı için önce soğanı kıyınız ve sonra diğer malzemeleri de ekleyip yoğurunuz. 10 dak. dinlenmeye bırakınız. Bu arada Kettle'da su kaynatıp, küçük bir kapta havuç ve bezelyeyi hafifçe haşlayınız. Dinlenmiş olan köfte harcını dikdörtgen biçimde yağlı kağıt üzerinde açıp ortasına haşlanmış yumurtaları ve sebzeleri diziniz. Kağıdı yuvarlak rulo şeklinde sarıp, tepsi içine koyup önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yarım saat kadar pişiriniz .Tepsiyi fırından alıp pişerken çıkardığı suyu küçük bir kaba alınız ve bir kapta margarini eritip unu ve domates salçasını ilave ediniz,bu karışıma tepsiden aldığınız suyu da ekleyip bir kaç da~|~kika pişmeye bırakınız. Dilimleyerek servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine bu sosu gezdirip servis yapabilirsiniz. Köftenizi Fritöz'de kızartacağınız patatesle de servis yapabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100