Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Hasanpaşa köftesi

Malzemesi:

* 4 orta boy patates * 2 orta boy soğan * 2 dilim bayat ekmek

* 2 adet yumurta * Tuz * Kara Biber * Kıyma 2 4/5 su bardağı * Sıvı yağ 1 yemek kaşığı * 1/4 su bardağı süt * Salça 2 yemek kaşığı * Su 1 1/2 su bardağı

Yapılışı:

Patatesleri yıkanıp, 30 dakika haşlanır. Soğan soyulup, yıkanıp, ince ince doğranır. Ekmeğin kenarlarını çıkartılır, içi ıslatılır, iyice sıkılır. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştırılır, 2?3 dakika yoğurulur, oniki parçaya bölünür, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli verilir. Tepsi sıvı yağ ile yağlanır ve köfteler dizilir. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirilir. Süt ve margarin birlikte ısıtılır, patatesler soyulur ve sütlü karışım ile iyice ezilir, kalan tuz ve yumurta eklenip karıştırılır. Püre kaşıkla veya krema şırıngası ile köftelerin üzerine taksim edilir. Salça su ile ezilir, ısıtarak kaynama derecesine getirilir~|~, köftelerin aralarından tepsiye dökülür, fırında 10 dakika kadar pişirilir.

Afiyet Olsun
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.