Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
İçli Köfte

Malzemesi

(8?10 Kişilik)

1 kg. köftelik kıyma/ 3 adet kuru soğan/ 250 gr. ince bulgur/ 1 demet maydanoz/ 1 tutam karabiber/ 2 paket fıstıkiçi/ 250 gr. margarin

Yapılışı

Kıymayı ikiye bölerek yarısını ince bulgurla iyice yoğurulur ve yumurta biçiminde şekillendirilerek ağzı açık bir kapta dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kalan kıyma soğan ile kavrulur ve fıstık hepsi bir arada çevrilerek iç haline getirilir. Önceden hazırlanmış olan köftelerin başparmakla içi açılarak tarif edilen karışım ile doldurulur ve şekillendirilerek kapatılır. Bol yağda kızartılarak servis yapılır.

Afiyet Olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100