Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Etli Bamya

Malzemesi:

* 1/2 kg bamya * 1/2 kg kuşbaşı et

* 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 orta boy soğan

* 3 orta boy domates * 1/2 çorba kaşığı tuz

*1/2 limon

Yapılışı

İnce kıyılmış soğan, kuşbaşı et ve yağı tencereye koyup et bıraktığı suyu çekinceye kadar karıştırınız. Fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve 2,5 su bardağı sıcak su ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda pişiriniz. Bamyaları yıkayıp sap kısımlarını koni şeklinde kesiniz. Etin yumuşamasına yakın tuz ve limon suyu koyarak bamyaları ilave ediniz. Bamyalar yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişiriniz. Kuru bamyadan yapılmak istenirse bamya önce haşlanır sonra pişirilir.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100