Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
SU MUHALLEBİSİ

Malzemeler
10 su bardağı süt
1,5 su bardağı buğday nişastası
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı su
Bir tutam tuz.
Yapılışı

Kalın dipli bir tencerede süt, şeker ve bir tutam tuzu sürekli karıştırarak pişirin.

Nişastayı ilave edin.

Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak (topaklanmayı önlemek için) orta ateşte yirmi dakika muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Önceden ıslatılmış yüksek kenarlı bir kabın içerisine boşaltarak soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde keserek servis tabaklarına alın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100