Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
MEYVA ŞEKERLEMELİ KEK

Malzemesi (8 kişilik)

Yarım kg. un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
/ 125 gr margarin
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı meyve şekerlemesi / Yağlı kağıt

Hazırlanışı
Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bu arada 2 su bardağı tozşeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Ardından portakal suyunu ve yağı bir kaba alın. Mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve 1 çorba kaşığı tarçını da ekleyip iyice çırpın. Uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün. 1 su bardağı meyve şekerlemesini hamura dökün. Tahta kaşıkla hafifçe bastırıp, içine doğru itin. Kek kabarınca fırından alın. Ilık servis yapın.
Afiyet Olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100