Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
PATATES ÇORBASI

Malzemeler:

* 8 su bardağı et suyu
* 2-3 adet orta büyüklükte patates
* 1 adet soğan (küçük küçük doğranmış)
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1/2 çay k. tuz
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz-karabiber
Terbiyesi için:
* 1 bardak süt
* 3 yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı un
* 1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanması:

Margarin ile soğanı hafifçe kavurun.

Un ilave edip karıştırın. Et suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan et suyunu tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri koyup ezilinceye kadar pişirin. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktarırken tel süzgeçten geçirin. Bir tavaya margarini koyup kızdırın. Unu ilave edip iki dakika kavurun. Sütü azar azar ilave edip, yedirin. Çırpılmış yumurta sarılarınıda koyup iyice karıştırın. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştırın. Tencereyi ateşe koyun. Terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek serv~|~is yapın.
Afiyet olsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100