Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
MISIR ÇORBASI

Malzemeler:
* 500 gr dondurulmuş mısır veya
* 1 büyük kutu konserve mısır
* 3 çorba kaşığı margarin
* 1 küçük soğan
* 2 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı süt
* 2 su bardağı su , etsuyu veya tavuk suyu
( et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
* 5-6 dal maydanoz
* Tuz, karabiber
Hazırlanması:
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını püre haline haline getirin.( Robotta çekebilirsiniz). Bir tencerede margarini eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100