Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
SOĞAN ÇORBASI
Malzemeler:
* 1 kg soğan
* 10 bardak et suyu
* 200 gr Margarin
* 100 gr kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı un
tuz Baharat torbası için;
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* 2 diş sarmısak
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 2 adet defne yaprağı
* 5 adet karanfil
Hazırlanması:
Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tülbentin içine kekik, fesleğen, 2 diş sarmısak, karabiber, defne yaprağı ve karanfil koyup bağlayın.

Margarinin bir kaşığını ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları koyarak 5 dakika kavurun. Unu ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin. Tuzunu ve baharat torbasını koyup 30 dakika kaynatın. Çorbanın pişmesine yakın tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarıp dörde bölün. Bir tavada ayırmış olduğunuz bir kaşık margarini eritip ekmekleri yağda kızartın.
Afiyet olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100