Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Düşes patates
* 600 gr patates püresi
* 3 yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz tercihen çekilmiş beyazbiber ya da taze çekilmiş karabiber
* 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
* 1 yumurta (1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çay kaşığı su ile çırpılmış)
Hazırlanması:
Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın.
Patates püresini bir tencereye koyun. Yumurta sarıları ile tuz, biber ve 3 çorba kaşığı margarini ilave edin. Tencereyi orta ateş üzerinde tahta bir kaşıkla karıştırarak patatesi hafifçe ısıtın. Bu işlem sırasında patateslerin fazla ısınıp yumurta sarılarını pişirmemesine dikkat edin. Patates karışımını tırtıllı uçlu duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Kalan 1 çorba kaşığı margarini eritip, fırça ile fırın tepsisine sürün. Sıkma torbasındaki patates püresini burmalı bir biçimde yaklaşık 4?5 cm çapında yağlanmış tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta?yağ?su karışımından fırçayla sürün. Tepsiyi fırına sürün. Patateslerin üzeri altın sarısı bir renk alıp~|~ yer yer kahverengileşinceye kadar birkaç dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Düşes patatesleri kırmamaya özen göstererek bir paletle tepsiden alın ve önceden ısıtılmış tabaklarda kişi başına 2 parça olmak üzere servis yapın.
Afiyet olsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100