Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Kıymalı bohça böreği
Malzemeler:

* 3 adet yufka * 100 gr margarin
* 1 yumurta * 1 çorba kaşığı çörek otu
İçi İçin:
* 250 gr kıyma * 2 orta boy soğan
* 2 kaşık margarin * 2 orta boy patates
* 1/2 demet maydanoz * Tuz, karabiber
Hazırlanması:
Patatesleri bir kaba koyup haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada 2 kaşık margarini eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ateşten alın. 100 gr margarini eritin. Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın. Yufkayı yayın. Üzerine 4-5 kaşık yağlı sudan serpin. Elinizle yayın. Yufkanın kenarlarını çevirerek kare haline getirin. Üzerine yine yağlı sudan serpip yayın. Karşı köşeleri orta kısma çevirin. Kare biçimindeki yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırın. Elde edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin. Ortasına kıymalı içte~|~n koyup her parçayı bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100