Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Mantarlı kıymalı börek
Malzemeler:
* 400 gr kıyma * 250 gr mantar
* 2 adet yumurta * 6 adet milföy hamuru
* 4 yemek kaşığı galeta unu * 1/2 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı margarin * 2 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı kırmızı biber * Tuz, karabiber
Hazırlanması:
Mantarları yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Bir tavada 2 kaşık margarini eritin. Kıymayı katıp iyice kavurun. Kıyma kavrulunca ezilmiş sarmısak ve mantarları ilave edin. Suyunu tamamem çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi katıp karıştırın. Ateşten alarak ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra çırpılmış yumurtaları katıp karıştırın.
Tezgaha aliminyum folya serin. Hamurun yapışmaması için un serpin. Milföy hamuru yapraklarını uçları üst üste gelecek şekilde dizin. Merdane ile iki misli büyüklüğüne gelene kadar genişletin. Açtığınız hamurun üstüne 2 yemek kaşığı galeta unu serpin. Mantarlı kıymayı üzerine yayın. Alta yaydığınız folyo yardımıyla hamuru rulo yapın. Kalan 1 kaşık marga~|~rin ile hamuru yağlayın. Kalan 2 kaşık galeta ununu serpin. Rulonun birleşim yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100