Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Kıymalı tepsi böreği
* 180 gr (12 çorba kaşığı) margarin * 500 gr hazır yufka * 250 ml (1 su bardağı süt)
* 2 iri yumurta Harcı için* 45 gr (3 çorba kaşığı) * 250 gr (3 orta boy) * Soğan (piyaz doğranmış) *500 gr koyun kıyması * 1/2 çay kaşığı tuz *taze çekilmiş karabiber *1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
Harcı hazırlamak için margarini eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak soğanlar pempeleşinceye kadar pişirin.Tencereye kıymayı ilave edin. Kapağını örtün. Kıymayı birkaç dakika ara sıra karıştırarak kavurun. Tuzunu ve biberini ilave edin. Bir kez daha karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını örtün. Kıymayı 2 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Kıyma ılınınca maydanozu ilave edip, karıştırın. Harcı bir kenarda saklayın. Bir tepsinin içini margarinle 2 çorba kaşığı ile iyice yağlayın. Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye kat kat, aralarına margarin ? süt ? yumurta karışımından sürerek yerleştirin. Harcı yayarak koyun. Kalan yuf~|~kaları da harcın üstüne yerleştirin. Fırınınızı 200 °C' ye getirip ısıtın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürün. Böreği fırının orta katında 20 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda, tepsiyi fırının üst katına yerleştirin. Böreği burada 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, küçük dilimler halinde kesin. Bir servis tabağına aktarıp, servis yapın.
Afiyet olsun>
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100