Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:

1,5 su bardağı arpa şehriye
1/2 tablet tavuk suyu
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Önce yağı tencereye koyup kızmasını bekleyin. Ardından yarım bardak arpa şehriyeyi yağda kavurun. Şehriyeler iyice esmerleşince kalan 1 bardak şehriyeyi de ilave edin. Ancak tencereye eklediğiniz son şehriyelerin ilk şehriyeler kadar esmerleşmemesine dikkat edin. Şehriyeleri kavurduktan sonra (2 renk şehriye ortaya çıkacak böylelikle) üzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bez kapatıp demlenmesini bekleyin.
Afiyet Olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100