Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Özbek Pilavı
Malzemeler:
Koyun eti (kemiksiz)
Su?4 su bardağı Tuz
Soğan?1 orta boy
Havuç?2 orta boy
Margarin?6 yemek kaşığı
Pirinç?2 su bardağı
Kara biber?2 tatlı kaşığı
Yenibabar?1/2 tatlı kaşığı
Tarçın?1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı:
Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğrayın, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. Su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyip, yumuşayıncaya değin, kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eti kevgirle suyun içinden alın. Soğanı iri iri doğrayıp, havucu iri iri rendeleyin. Soğan ve havucu yağla birlikte tencereye koyup, kapağı kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7?8 dakika yumuşatın. Eti, soğan?havuç karışımına ekleyip, bir kaç kez çevirip, tencerenin dibine yayın. Pirinci etin üzerine koyun. Etin pişme suyuna, sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın. Tuzu koyup, kaynama derecesine getirin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15?20 dakika pişirin, baharatı serpin, üzerine peçete k~|~oyup 20 dakika dinlendirin.
Afiyet Olsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100