Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
TARÇINLI SÜTLAÇ
MALZEMELER:
* 1 lt süt
* 2 yemek kaşığı Sana yağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet portakal
* ½ su bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı pirinç
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
HAZIRLANMASI:
Bir gün önceden pirinci ayıklayıp, haşlayın. Tencereye haşlanmış pirinçi koyup, üzerine sütü ekleyip, kaynatın. Kaynamış sütün içinde pirinçler iyice yumuşadıktan sonra Şekeri ekleyip, kaynatmaya devam edin. Daha sonra içine portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Küçük bir kasede Pirinç ununa az su ekleyip ezin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Pirinç ununu karıştırarak sütlaça ekleyin. En son içine ıslanmış kuru üzümleri ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten alıp, içine yumuşamış Sana yağını ekleyip, karıştırın. Pişirdiğiniz sütlacı, kaselere boşaltın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra en son üzerlerine tarçın serpip, buzdolabında en az iki saat soğutup, servis edin.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100