17 Şubat 2004 Salı 00:00
174 Okunma
Halil ibrahim sofrası
Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırak kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ateşte pirinci pişirin. Pirinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp, soğutun. Diğer yanda kıymanın üçte ikisini, yağsız bir tavaya koyun. Kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Bu kıymaya rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve soğuttuğunuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuvvetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafı nar gibi kızardığında kevgirle alıp, ser~|~vis tabağına koyun ve sıcak servis yapın.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100