Bu haber kez okundu.

Hamileler her zaman ?çay' içmemeli
Selçuk Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi açısından anne beslenmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Özellikle bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli rol oynayan protein, vitamin ve minerallerin dengeli alınmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu, şunları söyledi: "Damak tadına uygunluğu nedeniyle ülkemizde meyve çayları yerine siyah çay çok sık tüketiliyor. Çayın vücut için yararlı maddeler kadar zararlı maddeler de içerdiği bilim adamlarınca açıklandı. Çayın içerisinde bulunan 'tanen' maddesi yemek sırasında tüketildiğinde hamile kadınlar için alınması zorunlu olan protein emilimini önler."

Yemeklerden en az 2 saat sonra için

İçerdiği kafein nedeniyle karaciğerde toksik etki yapması ve sinirliliğe yol açması nedeniyle de hamilelerin çay tüketiminde çok dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Çolakoğlu, "Gün içinde fazla içilmemelidir. Kahvaltılarda~|~ çaydan kesinlikle uzak durulmalıdır. Yemeklerden en az 2 saat sonra ve aşırıya kaçmamak şartıyla içilebilir. Sıcak bir şeyler içilecekse de siyah çay yerine meyve çayı tercih edilmelidir" diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100