Bu haber kez okundu.

Hazır kıymaya dikkat!
Adana'da, satışa sunulan etlerin yüzde 90'ının kaçak kesildiğine dikkat çekilerek, vatandaşlar uyarıldı. Adana Kasaplar, Tavuk, Balık Eti Odası Başkanı Saruhan Yağmur, hijyenik ortamlarda kesim yapılması ve vatandaşa en iyi şekilde sunumunun gerçekleştirilmesi amacıyla yoğun çaba gösterdiklerini bildirdi. Oda olarak et ve ürünlerinin satışının yapıldığı marketleri denetleme yetkilerinin bulunmadığından yakınan Yağmur, Sağlık Müdürlüğü ile belediyelerin de bu alanda "görevlerini yapmadığını" öne sürerek, özellikle vatandaşa bu sorumluluğun yüklendiğini söyledi.

Belgeli kasaplardan

alışveriş yapın

Yağmur, şunları kaydetti: "Adana'da hijyenik ve sağlıklı ortamda et satılması için büyük çaba gösteriyoruz. Ancak, üzülerek söylemek gerekirse aynı duyarlılığı sorumlu olması gerekenler göstermiyor. Şu anda, etlerin yüzde 90'ı sağlıksız koşullarda, yasal olmayan şekilde kesilerek kasap ve marketlerde satışa sunuluyor." Yağmur, şöyle devam etti: "Vatandaşı belgeli kasaplardan alışveriş yapm~|~aları için uyarıyorum.

Et alıp kıyma çektirsinler. Marketlerde ise kıymalar hazırhale getirilerek satılıyor. Ancak, etin kıymaya dönüşmesi halinde bozulma sürecinin hızlanacağı unutulmamalıdır ve görmeyince de içinde neler olduğu bilinemez."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100