Bu haber kez okundu.

İftar Sofrası
Bezelye Çorbası: Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1?2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir... ~|~

Bezelye Çorbası
 
MALZEMELER
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu çiğ krema
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1?2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1?2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1?2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100