Bu haber kez okundu.

İftar Sofrası
Beşameli soya soslu tavuk ~|~ MALZEMELER
3-4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber / Tuz / Kekik / Yarım litre süt
3 çay kaşığı un / Yarım paket margarin
1 su bardağı su / Kaşar / Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir. Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir. Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100