Bu haber kez okundu.

İsot ye, genç kal
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Erel, Şanlıurfa isotunun yaşlanmayı önlediğini söyledi. Bölge illerinde üretilen isot ile Şanlıurfa isotu üzerinde araştırma yapan öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Erel, isotun yaşlanmayı önlediğini belirtti. Yaşlanmayı önlemek için dışardan ithal edilerek alınan ilaçlar yerine isot tüketilmesinin daha iyi olacağını vurgulayan Doç. Dr. Özcan Erel, "Dışardan ithal edilerek gerek eczanelerde gerekse modern marketlerde satılan antioksidan ve anti?aging (yaşlanmayı önleyici) preparatlar için yüksek miktarlarda para ödenmektedir. Şanlıurfa isot pul biberi bu preparatlara karşı oldukça ucuz ve iyi bir alternatiftir.

Çorba, salata ve yemeklerimize bir miktar Şanlıurfa isot pul biberi eklenmesi onların antioksidan ve anti?aging kapasitelerini artıracaktır" dedi.

Antioksidan üretimini sağlıyor

İsotun insan vücuduna çok faydası olduğunu ifade eden Doç. Dr. Erel, "Vücutta sigara içimi, ha~|~va kirliliği, yetersiz beslenme ve aşırı yorgunluk gibi bazı iç ve dış etmenler oksidan maddelerin yapımını artırırken, antioksidan denilen koruyucu maddelerin tüketimini ise hızlandırır. Bu durum, başta kanser, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, romatizma gibi bazı hastalıkların gelişmesinde ve yaşlanmanın hızlanmasında zemin hazırlayıcı etmenlerden biri olarak yer alır" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
isot ye genç kal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100