Bu haber kez okundu.

Kadınlar sirkeyi bilmiyor
Çaydanlığın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatılması yeterli. Sürahinin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke konup çalkalandığında tertemiz olacaktır. Bakır kapları parlatmak için sirkeli bir bezle hafifçe ıslatıp ovmak yetecektir. Bulaşık suyuna bir kaşık sirke karıştırmakla bulaşıkların daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz. Paslanmaz çelikten tencereleriniz parlaklığını kaybetti diye sakın üzülmeyin, bunun da çaresi var. Biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi bu ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Ama sonra da iyice durulayın. Bir fanila parçasıyla parlatırsanız, çelik tencereniz pırıl pırıl olur.

Her yerde kullanabilirsiniz

Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Göreceksiniz, bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır. Parlaklığını kaybetmiş bir sürahiye eski halini kazandırmak için, yarısına kadar, yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte biri~|~ne de sıcak su doldurup sıkı sıkı sallayın. Teflon tavalar, tencereler, çok kullanılmaktan dolayı zamanla sararır. Bunu önlemek için zaman zaman, içine su biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın. İndirince de önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın. Teflonunuzun sarı rengi kaybolacaktır. Pişirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100