Bu haber kez okundu.

Kurban etini ızgara yapmayın
Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda, vatandaşların aşırı et tüketiminden kaçınmalarını isteyerek, sağlıklı tüketim için kurban etlerini ızgara yapmayın ve küçük parçalar halinde sebzelerle birlikte pişirin önerisinde bulundu. Beslenme uzmanı Prof. Dr. Ayşe Baysal, bayramda birdenbire çok fazla et yemenin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılar ortaya çıkarabileceğini belirterek, özellikle yüksek kolesterolü olanların, kalp hastalarının ve yaşlıların aşırı et tüketiminden kaçınması gerektiğini vurguladı. Baysal, etin sindiriminin zor olduğunu vurgulayarak, yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirmede hem de sindirimde zorluk oluşturacağını kaydetti. ~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100