Bu haber kez okundu.

Kurban etini yeşil salatayla yiyin
İyi bir protein kaynağı olan kırmızı ette demirin oldukça fazla miktarlarda bulunduğunu ifade eden Acıbadem Hastanesi Bakırköy Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Ayhan, "Bu demirin vücut içinde biyo yararlılığını artırabilmek için C vitamini yönünden zengin besin kaynaklarını etle birlikte tüketmekte yarar vardır. Örneğin, uygun pişirme teknikleriyle yapılan eti, bol miktarda yapılan limonlu bir yeşil salatayla birlikte tüketmeyi tercih edebiliriz" dedi.

Ölüm sertliğinin geçmesi beklenmeli

Ayhan, kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin tazeyken hemen tüketilmemesi gerektiğini kaydederek, "Hayvanlar ilk kesildiklerinde, 'ölüm sertliği' dediğimiz sertlikte olur. Bekledikçe metabolizma ile oluşan asitlerin de etkisi ile bu sertlik yavaş yavaş kaybolur. Kümes hayvanlarında ölüm katılığı 1 saatte geçer. Sığır, koyun gibi hayvanların ölüm sertliği 0 derecede 10 gün içinde, 15 derecede 3 günde kaybolur ve et yenecek konuma gelir" diye konuştu.

Çözülen etleri tekrar dondurmayın

Etler uzun ~|~süre saklanılmak istenildiğinde, birer pişirimlik parçalara ayrılarak yağlı kağıda sarılıp ?2 derecedeki buzdolabında birkaç hafta saklanabileceğini anlatan Diyet Uzmanı Ayhan, "Etler soğuk depolarda ?32 derecede dondurularak, ?18 derecede uzun süre saklanabilir. Donmuş etler, soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür. Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100