26 Eylül 2003 Cuma 00:00
176 Okunma
Maydanoz ve limonsuz olmaz
Sofralarda bulundurulması önerilen maydanoz ve limonun, sindirimi kolaylaştırıp, alınan gıdalardaki vitaminin enerjiye dönüşmesini sağladığı bildirildi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fevzi Keleş, maydanoz ve limonun A ve C vitamininin kaynağı olduğunu, doğal kullanıldıkları için de bu vitaminleri olduğu gibi vücuda aktardığını söyledi. Maydanoz ve limonun birçok faydası bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Keleş, çiğ olarak tüketilen bu ürünlerin vitamin kaybına yol açmadığını ancak, maydanozun tazyikli su ile çok iyi yıkanması gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Keleş, sabah, öğle ve akşam yenilen üç öğün yemek sırasında yenilmesi gereken maydanoz ve limonun faydalarını şöyle sıraladı: "Yemeklerde alınan gıdalardaki vitaminin enerji maddesine dönüştürülerek, enerjinin açığa çakması için gerekli vitaminler maydanoz ve limonda var. Yemek sırasında maydanoz ve limonun da yenilmesi halinde vücutta enerji oluşmasına katkı sağlayarak, insanın zinde kalmasını ~|~sağlar. Her fırsatta yenilmesi gereken maydanoz ve limon, vücudun örtü dokusunu, bağ dokusunu ve iç organları örten dokuları sağlam ve sağlıklı kılar. "
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100