Besinler nasıl saklanmalı?
Erdoğmuş, şunları söyledi: "Kuru soğan, nemli ve sıcak yerde bozulacağı için, serin, nemi az, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı besinler çabuk küflenip, acı bir tat alır. Bunu önlemek için önce iyice kurutmalı sonra kuru ve serin yerde saklamalıdır. Taze sebzeler, üzerlerindeki çamur, toprak, toz yıkandıktan sonra naylon torbalar içinde muhafaza edilirse yaklaşık 5 gün dayanır. Etleri günlük tüketilecek parçalara ayırıp yağlı kağıda sararak buzlukta muhafaza etmelidir. Tüketilecek parça bir gün evvel buzluktan alınarak çözülmesi sağlanmalıdır. Pastörize sütler kışın 2, yazın 1 gün dolapta saklanabilir. Dolaptan çıkarılan sütü ılıtmak için sıcak su içinde 1-2 dakika tutmak yeterli olur. Ekmekler naylon torba içerisinde uzun müddet saklanırsa da küflenir. Buzdolabının buzluğunda saklayıp yemeden 1 saat önce dolaptan çıkarmak lazımdır. Yağlar, sıcak ve aydınlık yerlerde acı tat alacağından buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yumurtalar kirli ise katiyen yıkayıp buzdolabına koymayın, kullanacağınız zaman yıkayın. Çayı, gazyağı, sabun gibi maddelerin yanında saklamayın, en iyisi cam kavanozlarda saklamaktır."