15 Nisan 2004 Perşembe 00:00
127 Okunma
Sağlıksız dondurma asta ediyor
Özellikle havaların ısınmasıyla, daha çok tüketilen dondurmanın, hijyenik kurallara uyulmadan üretilmesi halinde birçok hastalığın kaynağı olabileceği bildirildi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kurdal, son derece yararlı bir gıda olan dondurmanın, üretiminden tüketime kadar her aşamasında hijyene dikkat edilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Özellikle sıcak havalarda mikropların çok kolay ürediğini ve bu dönemde açıkta dondurma satışı yapılmaması gerektiğini kaydeden Ekrem Kurdal, ''Besin değeri çok yüksek olan dondurma, yaz?kış her mevsim tüketilmeli. Ancak üretimden tüketime, her aşamada hijyenik kurallara uyulmalı. Aksi takdirde çok yararlı bir besin olan dondurma, birçok hastalığın kaynağı da olabilir'' dedi. Prof. Dr. Kurdal, sağlıksız koşullarda üretilen dondurmaların, ucuz olduğu için insanlar tarafından tercih edildiğini ifade ederek, bu tarz dondurmaların kesinlikle yenmemesi gerektiğine işaret etti. Öze~|~llikle mahalle aralarında açıkta satılan dondurmaların, sağlık için ciddi tehlike oluşturabileceğine dikkati çekti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100