Bu haber kez okundu.

Salça sofraların vazgeçilmezi ama...
Uzmanlar, Türk yemeklerinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve özellikle ev ortamında hazırlanan biber salçasındaki tuz oranının yüksekliğine dikkati çekerek, tuz tüketimi sınırlandırılmış kişilere endüstri ürünü salçaları tercih etmelerini önerdiler. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Fenercioğlu, özellikle güney mutfağında tercih edilen ev yapımı biber salçasında dayanıklılığı artırmak için bol miktarda tuz kullanıldığını kaydetti.

Güneş, C vitaminini emiyor

Tüketicilerin bugünlerde hazırlamaya başladığı biber salçasını, çoğunlukla yemeğe renk vermesi ve iştah açıcı olması nedeniyle tercih ettiğini belirten Fenercioğlu, şunları söyledi: "Taze biber, C vitamini açısından son derece zengin bir sebzedir. Ancak salça yapımı sırasında uygulanan güneşte kurutma tekniği, bu özelliği ortadan kaldırıyor. İçinde taşıdığı sarı ve kırmızı pigmentlerden kaynaklanan A vitaminin dışında fazla bir besleyici değeri de kalmıyor. Kullanılan bol miktardaki~|~ tuz ise sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu durumda tuzu az miktarda tüketmesi gereken kalp ve tansiyon hastaları başta olmak üzere tuzsuz diyetler uygulayanlar ev yapımı salçaları tercih etmemeli."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100