Bu haber kez okundu.

Sarımsak kansere birebir
Sarımsağa kokusunu ve tadını veren allicin maddesi, sarmısak dişlerinin kesilmesinden sonra, kokusuz ve etkisiz "alliin" maddesinin, "alliinaz" enzimiyle reaksiyona girmesiyle oluşuyor. Allicin maddesinin antibakteriyel etkisi olduğu, kolesterol ve kanbasıncını düşürdüğü ve arterosklerozu (damar sertliği) önlediği biliniyor. Görevli biyokimya uzmanları, geliştirdikleri yöntemle, allicin maddesinin doğrudan kanser tümörüne etki etmesini sağladılar. Fareler üzerinde yapılan deneyin birinci aşamasında, alliinaz enzimi, yalnızca tümördeki reseptörlere (alıcı) uyan moleküller yardımıyla doğrudan tümöre gönderildi. İkinci aşamada alliin maddesini enjekte eden bilim adamları, böylece bu maddenin sadece tümör hücrelerinde alliinaz enzimiyle reaksiyona girip allicin maddesini oluşturmasını sağladılar. Deney sonucunda, farelerdeki tümörlerin büyümesinin durduğu saptandı. Bilim adamları, deneyi mide kanseri olan farelerde yaptıklarını belirterek, bu tekniğin bütün kanser türlerinde etkili olabil~|~eceğini kaydettiler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100