16 Haziran 2004 Çarşamba 00:00
1944 Okunma
Sınav öncesi uzman önerileri
Biyoloji öğretmeni Ayşegül Urkan, ÖSS sınavına girecek adayların ağır yemeklerden kaçınmaları gerektiğini söyledi. Biyoloji öğretmeni Ayşegül Urkan, "Sınava bir hafta kaldı. Sınava girecek adaylar, ağır kızartmalar, yağlı soslar, aşırı soğuk ve sıcak gıdalar, birden fazla ısıtılmış, bayatlamış, veya uzun süre beklemiş yiyecekler, iyi saklanmamış veya tarihi geçmiş konserveler ve sakatatlardan kaçınmalı" dedi.

Zihin açıcılar öneriliyor

Öğretmen Urkan, öğrencilerin, hastalanma riskini azaltan ve zihni açan besinlerin alınmasını tavsiye ederek "Geceleri 12 adet fındık, 1 bardak ılık süt ile zihin açıcı gıdalar dediğimiz, yeşil ve siyah zeytin, zeytin yağı, adaçayı, yeşil çay, semiz otu, keten tohumu, hastalanma riskini azaltan taze meyveler, C vitamini içerenler sivri biber, erik, roka, maydanoz, tere ve antibiyotik yerine geçen gıdalar, soğan, sarımsak, karanfil yemeli" diye konuştu.

Sabah zeytin ve domates

Adaylar için sınav diyeti de veren Urkan daha sonra şunları söyledi: "Kahva~|~ltıda bol bol zeytin, 1 domates, 1 adet rafadan yumurta, 2 dilim tam buğday ekmek ve bol adaçayı. 1 tatlı kaşığı bal. Ara öğün olarak; 7? 8 adet kuru kaysı, öğlenleyin; Ton balıklı salata, 2 dilim tam buğday ekmeği, zeytin yağlı fasulye. Ara öğün olarak yine; 7 adet kaysı. Akşam ise; fırında bol peynirli makarna, sebze çorbası, semiz otu salatası ile gecede; 12 adet fındık, 1 b. ılık süt içmeli ve uyumalı."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100