19 Kasım 2004 Cuma 00:00
173 Okunma
Soğuk havanın reçetesi BAL ve PEKMEZ...
Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıçcı, havalardaki ani soğumayla birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonların sayısının arttığını, bu havalarda vücudun sıcaklık dengesini korumak için bal ve pekmez tüketilmesi gerektiğini söyledi. Sarıbabıçcı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının gündüzleri 10 derecenin, geceleri ise sıfırın altına düştüğünü, yaşanan bu ani çevresel değişimin metabolizmayı olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Vücudu sıcaklıklarda yaşanan ani düşüşlere adapte olamayan çok sayıda kişinin, "viral" olarak nitelendirilen soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonlara yakalandığını bildiren Sarıbabıçcı, "Havalardaki ani düşüşle birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyon vakaları arttı. Bayram ziyaretleri nedeniyle sokağa çıkılmasını, vaka sayılarını artırıcı bir diğer etken olarak düşünüyoruz" dedi.

~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100