27 Şubat 2004 Cuma 00:00
558 Okunma
Taze balığın özellikleri
Taze balıkta kokunun, karakteristik göl ve yosun şeklinde, bayatta ise fena, tiksindirici olduğunu, NH3 ve TMA kokusu içerdiğini belirten Tarım İlçe Müdürü Yıldırım şunları söyledi: "Taze balıkta ağız kapalı, gözler parlak ve kabarıktır. Bayat balıkta ise ağız açık, gözler donuk ve çökmüş vaziyettedir. Yine taze balıkta solungaçlar parlak, kırmızı, kokusuz; bayat balıkta solgun, kurşuni ve fena kokuludur. Taze balıkta pullar daha parlak, et sert ve elastiki olup kılçıktan zor ayrılırken, bayat balıkta; pullar sıkı tutunmuş, solgun ve gevşektir. Yine bayat balıkta et yumuşaktır ve kılçıktan kolayca ayrılır. Palpasyon parmak izleri taze balıkta kalmazken, bayatta ise kalır. Taze balıkta, karın normal dolgunlukta, şişkin, kan parlak, kırmızı ve kokusuzdur. Kuyruğundan elle tutulunca balık boylu boyunca düz durur, suya atılınca genellikle batar." ~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100