Bu haber kez okundu.

Yemek Tarifi
Köfteli Patlıcan (5 kişilik) ~|~ MALZEMELER
3 ad patlıcan
1/2 kilo kıyma
1 ad soğan
kızartmak için yağ
2 domates
1 ad yumurta
tuz
karabiber
kimyon

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları uzunlamasına 3 veya 4 e dil. tuzlu suda beklet. Diğer tarafta kıymaya soğanı rendele, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave ederek yuğur. Patlıcanları önlü arkalı kızart. köfteleri ceviz büyüklüğünde hazırla ve kızart. Patlıcanlara artı şeklini ver.kesişen orta yerine köftenin bir tanesini yerleştir.sırası ile önce attaki, sonra üstteki patlıcanları köftenin üzerine kapat. kürdanla açılmasını engelleyebilirsiniz. Hazırladığınız patlıcanlı köfteleri borcama veya bir tepsiye sırala. 2 domatesi küp şeklinde doğra.yağda döndürerek eridikten sonra biraz su kat. sosu patlıcanların üzerinden gezdir. 20 dk 180 derecede fırında pişirin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100