Bu haber kez okundu.

Yemek tarifi

Kıymalı ıspanak

~|~ MALZEMELER
1 Kg ıspanak
2 Adet orta boy soğan
250 Gr orta yağlı kıyma
2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı sıcak su
Tuz / Karabiber

HAZIRLANIŞI
Ispanağı temizleyip, yıkayın.
Kuru soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
Derin bir tencerede yağı eritin.
Kıyma ve soğanı ilave edip kısık ateşte arada bir karıştırarak kıymanın bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
Daha sonra önceden yıkadığınız pirinci,salçayı ve suyu ilave edip, karıştırın.
Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca ince ince doğradığınız ıspanakları koyup tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar
(10-15 dakika) pişirin.
İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın.
Anahtar Kelimeler:
yemek tarifi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100