Bu haber kez okundu.

Yemek tarifi
Ceviz Tatlısı ~|~ MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş sana yağı
1 su bardağı su
Un / Kabartma tozu
İçi için:
250 gr ceviz içi
Tarçın
Şeker
Şerbeti için:
4 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100