Bu haber kez okundu.

Yemek tarifi
Kayık Patlıcan ~|~ MALZEMELER
8 adet orta boy yumuşak patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın. Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın. Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmış dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın. Patlıcanlarla karıştırın. Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlayıp 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın. Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Daha sora servis tabağına koyun. Karnıyarıkta olduğu gibi patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun. Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100