13.08.2005, Hoşgeldiniz!
    Arşiv         Yazı dizileri         Reklam         Künye         Sitene ekle         E-posta    
 
       

Son Dakika
Ana Sayfa
Güncel
Ekonomi
Politika
Dünyadan
Toplum
Tekno-Bilişim
Kültür Sanat
Aile
Sağlık
Spor
Medya kazanı
Tüm haberler
Haber postası YENİ!
Hergün epostanıza düzenli haber servisi
Linkler
Bağımsız Türkiye Partisi
Milli Ekonomi Modeli
Haftanın Sohbeti
Sayaç
44.286.997
Başlangıç: 01.Ocak.2000
Şuan
247
ziyaretçi haber okuyor








 
Ağrı Dağı zirvesinde Yunan bayrağı

Yunanlı dağcılar dediklerini yaptılar ve Ağrı Dağı’nın
zirvesine Yunan bayrağını diktiler. Türkiye ise Yunan bayrağının yanına Türk
bayrağını dikmekle yetindi
Ağrı Dağı’na Yunan ve Kıbrıs Rum kesimi bayrakları ile Patrikhane flamasını dikeceklerini açıklayınca izinleri iptal edilen, daha sonra Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi George Yennimatas’ın iki ülke ilişkilerine zarar verecek girişimlerde bulunulmayacağı teminatı vermesiyle ‘koşullu’ izin verilen 5’i kadın 16 Yunanlı dağcı, zirvede Yunan bayrağı, yanlarındaki rehberler de Türk bayrağını dikti. Yunanlı dağcıların lideri Atina Alpin Kulubü Başkanı Konstantinos Tsivelekas, “Bu kadar spekülasyondan sonra çıktığımız zirvede Türk ve Yunan bayrakları dalgalandırdık. Biz her zaman dostuz. Dostluk tırmanışı için gelmiştik. Bunu yaptık’’ dedi.
Atina’daki Alpin Dağcılık Kulübü’nden 16 dağcı, Ağrı Dağı’na tırmanmak üzere İstanbul üzerinden 6 ağustos cumartesi günü Van’a geldi. Yunanlı dağcıların, zirveye Yunan ve Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı ile Patrikhane flması dikeceklerini açıklamaları üzerine tırmanış izinleri iptal edildi.
Van’da bir gece kaldıktan sonra Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine geçen dağcılara, dönüş yolculuğu için hazırlık yaparken, devreye giren Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi George Yennimatas’ın özel ricası üzerine koşullu izin verildi. Büyükelçi Yennimatas’ın Yunanlı dağcıların, tüm kurallara uyacağına, iki ülke ilişkilerine zarar verecek davranışta bulunmayacaklarına dair teminat vermesi üzerine, komşu ülkenin dağcıları Ağrı Dağı’na sportif amaçlı tırmanışa 9 Ağustos çarşamba günü akşam üzeri başladı.




Bu haberi
yazıcıya gönder
Bu haberi
arkadaşına gönder










 
Alperen Polat
Azıcık vatanseverlik lütfen!
Misafir Kalem
Kur II
Cevat Kışlalı
Saddam ve diğerleri
İsmail Çetin
ABD tatilde emretti
İbrahim Berk
Terörle evcilik oyunu ya da daha ne vereceksiniz?
Ahmet Erimhan
Diyarbakır’ın şifreleri
M. Emin Koç
Erdoğan’ın başına düşen yumurta
Aziz Karaca
‘‘Bahçıvanlar tembel bağlar da barsız

İstanbulAnkara

Diğer illerD.M.İ.


Son depremler, B.Ü. Kandilli Rasathanesi D.A.E.



    Copyright 2000~2009, İcmal Yayıncılık ve Reklamcılık San. Tic. Ltd. Şti.
Sefaköy Beşyol Mahallesi, İnönü Caddesi No: 96 Küçükçekmece, İstanbul / (212) 4251066, (212) 4252732

YeniMesaj.com.tr'de yer alan her türlü içerik kaynak belirtilerek kullanılabilir.