02 Mart 2017 Perşembe 15:09
Un’un tarihini anlattı
Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, herkesi Un’un büyüsüne davet ediyor. 
Saf ve el değmemiş buğdayın izini süren Aydan Üstkanat meraklısı için Un’un hem tarihini anlatıyor hem de tarifini veriyor. M.Ö. 4000 yılından beri hayatımızda olan insanlığın kadim dostu Un’a saygı niteliğindeki yeni kitabıyla Üstkanat, en önemli reçetelerini ve kendi mutfağına ait sır tarifleri paylaşıyor.
“Ben, buğday imparatorluğunun çocuğuyum” diyen Üstkanat şöyle devam ediyor: “Rafine şekeri soframdan çıkaralı çok oldu. Yediğim her şeyin mevsiminde olmasına dikkat ediyorum. Ahlaklı tüketimi kendime hayat tarzı haline getirdim. Yemek konusunda sahip olduğum katı prensipleri bilenler, un kitabıyla karşılarına çıkmama şaşırmış olabilir. Aslında canınızın istediği çöreği, böreği kendinizin yapabilmesi, hazır gıdalardan uzak durmanızı sağlayacaksa unu yoğurmak hayati bir mesele haline gelebilir. Lütfen şunu aklınızda tutun: Roma bir buğday imparatorluğuydu. ABD ise bir mısır imparatorluğudur, obezler yaratan. Ben buğday imparatorluğunun çocuğuyum. 20. yüzyılda genetiği ilk değiştirilen ürünün buğday olduğunu bilirim ama siyez gibi hâlâ saf, el değmemişlerinin olduğunu da bilirim. Yapısının değişmesi kadim dostumuzun suçu değil. Onun yaptığı tek şey kendisini yetiştirenlerin karnını doyurmak.” OKAN EGESEL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100