Bu haber kez okundu.

2 asırlık Mırra geleneği
Arap kültüründe önemli bir yer teşkil eden mırra geleneği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de yaklaşık 2 asırdır sürdürülüyor. ~|~


Taziye ziyaretlerinde, düğünlerde ve gelen misafirlere ikram edilen mırra, bölgenin en gözde içecekleri arasında yer alıyor. Hazırlanışı pek kolay olmayan mırra, kahve çekirdeklerinin tabakta kavrulmasının ardından, havanda dövülerek toz haline getiriliyor. Daha sonra yörede gem güm denilen kaplara boşaltılarak kaynatılan kahve, süzüldükten sonra tekrar kaynatılarak Hindistan cevizi ile tatlandırılmasının ardından servis ediliyor.
Şanlıurfa'da mırra geleneğini ısrarla sürdüren bölge halkı, içeceğin daha çok uzun yıllar bölge halkının gözdesi olacağını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100