Araştırmacı-yazar Sevim Gökyıldız'ın hazırladığı "İstanbul'da 40 Yıllık 40 Lezzet Durağı" İstanbullular'a 40 yıldır lezzetler sunan ve kalite çizgisinden ödün vermeyen 40 lezzet durağını konu ediyor İstanbul'un kültür tarihinin belgelenmesi açısından önemli bir kaynak olan "İstanbul'da 40 Yıllık 40 Lezzet Durağı" kitabı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Meclis Üyeleri, Araştırmacı-yazar Sevim Gökyıldız, İstanbul'un önde gelen 40 yıllık lezzet mekanlarının kurucuları, yöneticileri ve turizm sektörü temsilcilerinin katılımı ile İstanbul Ticaret Odası'nda tanıtıldı. İTO'da düzenlenen kokteylde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, mutfak ve yemek kültürünün, kültürel zenginliğin yansımalarından biri olduğunu söyledi. Yalçıntaş, "Engin kültürümüzün çok önemli bir parçası olan Türk mutfağının korunması, geliştirilmesi ve tanıtımı, ekonomik gelişimimiz için de çok önemlidir. Ülkemizin ekonomik başarılarda önemli bir payı olan turizm sektöründe diğer ülkelerle rekabet edebilmek ve öne çıkabilmek için farklılık yaratmamız şarttır'' diye konuştu.İstanbul, mutfak kültüründeki zenginliğiyle de öne çıkıyor. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile üç imparatorluğun başkenti olmuş, eşsiz bir yemek kültürüne sahip, damak tadının her zaman önemsendiği bir dünya şehri olan İstanbul'da bu şehre özel lezzetler de var.Uzmanların yorumlarıyla da desteklenen belgesel niteliğindeki "İstanbul'da 40 Yıllık 40 Lezzet Durağı" kitabı, 3 yıl proje ve 2 yıl bilfiil çalışma olmak üzere 5 yılda tamamlandı.