27 Şubat 2007 Salı 00:00
199 Okunma
Urfalıların ?lahmacun' iddiası
En iyi lahmacunu kendilerinin yaptığını iddia eden Şanlıurfalı lahmacuncular, "Bu boş bir iddia değil. Yıllar süren zorlu ekip çalışması, titizlik ve sabır sonucu oluşturulan bir markanın güvencesiyle bunu söylüyoruz" dedi ~|~

Lahmacunun dünyaca ün yaptığını belirten Şanlıurfalı ustalar, Japonlar'ın lahmacun yapmayı öğrenmek için Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi. Japon kızı Nagira Rıtsuko'nun, bir lokantada ders aldığını belirten lahmacun ustaları, "En iyi lahmacunu Şanlıurfalılar yapıyor. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in bile Türkiye'nin dört bir yanında lahmacun salonu açması lahmacunun Şanlıurfa'dan çıkmasıdır. Hiroşima Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nden mezun olan Nagira Rıtsuko, 24 Şubat 2003 tarihinde Şanlıurfa'ya gelerek bir lokantada ders aldı. Japonya'ya gidip lahmacun salon açacağını söylemişti. Bunu Türkiye'de biliyor, en iyi lahmacunu Şanlıurfa yapar" dedi.

Lezzetli bir lahmacunda bulunması gereken malzemeleri de belirten lahmacun ustaları, "En iyi lahmacunu yapmak için eti, soğanı ve en önemlisi de biberinin iyi olması gerekir. Şanlıurfa isotu olunca lahmacun da lezzetli olur. Herkes biliyor lahmacun Şanlıurfa'ya aittir. Geçmişe ait bir kültürümüzdür. Bu bizim atadan gelen bir yemek kültürdür" dedi.
Başka illerden gelen vatandaşlar da en güzel lahmacunun Şanlıurfa'da yapıldığını belirterek, "En güzel lahmacunu burada yedik. Çünkü çiğköftenin de lahmacunun da vatanı Şanlıurfa'dır" diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100