23 Mayıs 2001 Çarşamba 00:00
356 Okunma
Vitamin deposu sebzelerimiz
Brokoli

Tadı alışılmışın dışındadır. İçerdiği vitaminler sayesinde, vücudumuzdaki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kanserden korunmak için gerekli savunmayı hazırlar.

Ispanak

Ispanak... Başka bir deyişle, demir deposu. Kan yapar, vücudu tazeler, bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Kalp ve göz hastalıklarına karşı dogal koruma sağlar. Özellikle gelişme çağındaki arkadaşlar için çok gereklidir. Çünkü, vücudun gelişiminin sağlıklı bir şekilde tamamlamasına yardım eder.

Kereviz

Karaciğer ve böbreklerin çalışmasına yardım eden, hamarat bir sebzedir. Aynı zamanda kalbin, akciğerin ve sinirlerin kuvvetlenmesine yardım eder.

Patates

En kolay pişirilen lezzetli mi lezzetli bir besin. Özellikle patates kızartması, hepimizin vazgeçilmezi. Bileşimindeki potasyumdan dolayı, vücudun sodyum ve şeker dengesinin düzenleyici özellikleri de vardır.

Tahıl

Buğday ve çavdar bileşimlerinde bol miktarda bulunan B1 sayesinde, sinir sisteminde etkili ve yorgunluk giderici et~|~kinliğe sahiptir.

Domates

Türk mutfağının rakipsiz, en çok aranan sebzesi. Her haliyle tam ağızlara layık bir tat. İçerdiği karoten ile kanserden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda, zihinsel ve bedensel yaşlanmaları yavaşlatır. Kan yapıcı özelliği ile her öğünde, tüketilmesi gereken başlıca besin kaynağımızdır.

Pırasa

Çok az acısıyla ağızları tatlandırıp, iştahı açan ve ısının yükselmesine yardımcı olan uzun ince bir sebzedir. Kabızlıktan kurtulmak için birebirdir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100