logo
28 MART 2024

Mehmet Garaçoğlu'nun ardından

01.05.2017 00:00:00
Günlerden 26 Nisan 2017 Çarşamba. Sabahın seher vaktinde telefonuma gelen mesajla öğrendim acı gerçeği. 
Bu can yakan mesaj abisi Ali Garaçoğlu Beyden geliyordu. "Kardeşim Mehmet Garaçoğlu Hakkın rahmetine kavuşmuştur" yazıyordu mesajda.
Daha sonra kardeşi Zeki Garaçoğlu Bey de sosyal medya hesabında duyurdu bu acı haberi.
Mülk evinin sahibinden belli ki; tahliye kararı kadim dostum Mehmet Garaçoğlu Bey için verilmişti. Emir büyük yerdendi. Ne yapabiliriz ki?
Saatler sonra cenazesinin Trabzon Akçaabat İlçesi şehitlik tepesinde 27 Nisan Perşembe günü öğle namazına müteakip defnedileceği duyuruldu.
Biz de bir can dostumuzu Hakka uğurlamak için yol arkadaşlarım; Fahri Bey ve Haşmet Abimle birlikte Eskişehir'den yola revan olduk geç saatlerde. 
Eskişehir-Ankara hattından sonra gecenin ilerleyen saatlerinde ulaştık Trabzon'a. Aynı uçakta karşılaştığımız Köy TV'nin program yapımcısı Adem Birinci Bey'in çağırdığı taksiyle gecenin 1.30 sularında Akçaabat İlçesi Sarıtaş Mahallesinde hocam Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in hanesinde misafirdik.
Ülkemizin dört bir yanından acı haberi duyan Mehmet Garaçoğlu ağabeyin dostlarının buluşma noktasıydı burası.
Birkaç saatlik dinlenmeden sonra sabah namazını kıymetli Hocamla birlikte kılmanın huzuru vardı içimizde.
Namaz sonrası Hocamızın yapmış olduğu sohbet çorak gönüllerimize su serpti adeta.
Bir hafta önce merhum Sevim Akbulut ablasını kaybetmişti. Şimdi ise yıllardır birlikte bu kutsal vatana hizmet ettiği dostunu kaybetmişti Hocamız.
O sohbette gördük ki Hocamızın metaneti, sabrı ve duruşu yüreğimizdeki derin acının hafiflemesine vesile oldu.
Her zaman vurguladığı gibi "Son nefesinizi düşünerek çalışın, ibadet yapın. Ölüm çok uzak değil hiç birimize. Her birimiz bu ecel şerbetinden içeceğiz. Mehmet, dünya hayatında çok çalışkan, verilen her vazifeyi hakkıyla yerine getiren birisiydi. Boş vakti yoktu" cümleleri her şeyi özetliyordu.
Zaman ilerledikçe evdeki misafirlerin sayısı artıyor cenazeye katılmak için Diyarbakır'dan, Maraş'tan, Gümüşhane'den, Antep'ten, Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den kısaca 81 ilden sevenleri Mehmet Garaçoğlu abimizin son yolculuğunda bulunmak için kanatlanıp kuş misali Akçaabat'a geliyorlardı.
Perşembe günü öğle vakti yaklaşırken Şehitlik tepesine cenaze namazının kılınacağı camiye doğru hocamızla birlikte yola çıktık.
Anadolu topraklarının manevi büyüklerinden bu coğrafyada binlerce vatansever genç yetiştiren merhum Mustafa Hayri Öğüt hocamızın kabrini ziyaret edip dualar okuduk. Hemen yanı başında bulunan Ali Gedik, Baki Bektaş, Celal Mısır ve diğer ağabeylerimizin, kardeşlerimizin kabrine Fatihalar gönderdik.
Yemyeşil örtüsünü giyen Şehitlik Tepesinde havanın açık, güneşli ve sıcak olmasıyla binlerce insan bir amaç uğruna buradaydı.
Her gittiğimde derin düşünceler iklimine daldığım bu müthiş atmosferde dostlarla kucaklaşıp hasret giderirken ortak paydamız Mehmet ağabeyimizdi.
Öğle vakti yaklaşırken camii hoparlörlerinden gelen vaazı dinlemek üzere camiye doğru yöneldik.
Kürsüde merhum Mehmet Garaçoğlu abimizin köylüsü ve 20 yıllık iş hayatında ortağı olan ilahiyatçı Hasan Aydın vardı.
Ehl-i Beyt eksenli yaptığı vaazında hafız olmasının avantajıyla anlattığı her konuda kerim kitabımız Kuran'dan ayetler ve Türkçe mealini okuması ilgi çekiciydi. Beşköy'den gelen köylülerine söylediği sözler gerçek bir dostun uyarısı gibiydi. 
Vaazının bir bölümünde Mehmet Bey'le ortaklık yaptığı günlere dönerek anlattığı bir anı Mehmet Garaçoğlu'nun nüktedan bir yapısını ve zekiliğini gösteriyordu:
"Bursa'da yıllar önce iş yerinde birlikte Mehmet Bey'le ticaret yaptığımız dükkândayız. Mevsim kış. Biz de o zamanlar soba satıyoruz. Bir gün bir müşteri dükkâna geldi. Soba alacak. Ben de sobayı bir anlatıyorum müşteriye sormayın gitsin. Bu sobayı evinin orta yerine koy. Bütün odaların kapılarını aç. Her tarafı ısıtır, dedim. Baktım içeriden yanımıza Mehmet Bey geldi. Söze girdi. Isıtır ısıtır ama Ağustos ayında, deyince müşteriyle birlikte gülmeye başladık."
Espri yapma yeteneği yüksek olan merhum Mehmet abimize arkadaş olan herkesin anlatacağı belki onlarca örnek vardır.
Öğle namazı bittikten sonra cenaze namazının kılınacağı alana doğru ilerledik. Yoğun kalabalık arasında arka saflarda bir yer bulduk kendimize...
Bizdeki karşılığı dava adamı, er kişi, vefalı ve sadakatlı, cömert, işini düzgün yapan Ehl-i Beyt yoluna baş koyan birisinin cenaze namazını kim kıldıracak diye merak ederken muhterem Hocamızın tekbir sesi "Allahuekber" geldi kulağımıza.
Cenaze namaz bitiminde yıllardır birlikte aynı gaye uğruna mücadele ettiği, dost ve arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna doğru çıktı Mehmet abimiz.
Dualar ve tekbirlere karışan gözyaşları içerisinde kabre konulup okunan hatimler ve Yasinler arasında ayrıldı
dünyamızdan.
Üzerine toprak atılırken zaman tünelinde zihni bir yolculuğa çıktım o an. 2014 yılının Aralık ayına gittim. Eskişehir Alpu İlçesinin Bozan Beldesinde ilk Ehl-i Beyt panellerinde konuşmacı olarak Bilal Karamus ağabeyle birlikte gelmişti. Yani Eskişehir'de ilk panel kıvılcımını yakan, yaydaki ok misali nereye gidilecekse giden bir alperendi Mehmet Garaçoğlu.
Birlikte yan yana panelist olarak bulunarak, bu coğrafyayı imanı gibi seven ve kollayan bir dostu bize nasip eden Mevla'ya şükürler olsun.
İnsanın kardeş olması için aynı anne babadan olması gerekmiyor. Bizleri riyasız ve kibirsiz, bir dava uğruna dost, kardeş yapan, sevmeyi ve vefayı bizlere öğreten muhterem hocam Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e bu vesileyle minnettarım.
Dün gibi hatırlıyorum paneldeki konuşmasını... Birlik-beraberliğin ve de kurtuluşun Ehl-i Beyt'te olduğunu söyleyerek, bunun böyle olduğunu kendi söylüyor diye değil de Allah ve Resulü böyle istediği için olduğunu net olarak altını çizmişti. İngilizlerin Ehl-i Beyt'e karşı türettikleri zararlı ve yıkıcı akımları delilleriyle birlikte açık ve seçik paylaşmıştı izleyicilerle.
Birkaç hafta sonra yine Eskişehir'e panel için gelmişti. Bu defa adres Seyitgazi İlçesinin Doğançayır Beldesiydi.
Burada da BOP, dinler arası diyalog masalları ve ülkemiz üzerinde oynanan sinsi planlardan ve Fetö'nün gerçek yüzünden bahsetmişti.
Zaten o tarihler Fetö'cülüğün revaçta olduğu bir dönemdi. Kimsenin Fetö'ye söz söyleyemediği bir zamanda Mehmet Garaçoğlu Fetö'nün gerçek yüzünü konuşmalarında anlatmaktan dilinde tüy bitmişti adeta.
Mehmet Garaçoğlu hakkında çok şey yazılabilir. Ancak o, Anadolu coğrafyasını karış karış dolaşarak bu vatan millet ve bayrak davasının tohumlarını insanımızın gönlüne serpen vatansever Hak dostuydu.
Kıymetli Hocamızın yetiştirdiği nadide insanlardan birisiydi. Hocamızı çok iyi anlayan ve anlatan özellikle son zamanlarda Ehl-i Beyt ve Atatürk üzerine birçok sohbeti bulunan, emek harcayan, gece gündüz hiç durmadan davasına hizmet eden bir er kişiydi Mehmet Garaçoğlu.
Kısaca ülkemiz çok önemli bir değerini kaybetti. Mehmet Garaçoğlu gibi kıymetler kolay yetişmiyor dostlarım. Vatansever, insanları ötekileştirmeyen, birleştiren, yardımsever ve cömert, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ilkelerine sadakatle bağlı, 55 yıllık ömründe bu yoldan şaşmamış bir yurtseverdi.
Acımız derin. Ne diyelim. Hicretin hayırlı, vuslatın kutlu, Ehl-i Beyt şefaatçin olsun Mehmet abi. Karşılaştığımızda "Ya Hüseyin..." dediğini ve seni hiç unutmayacağım.
Kabrin nur, mekânın ve makamın cennet olsun Mehmet abi...
 
Hüseyin Turhan / diğer yazıları
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.